Tickets
Shop
Nieuws 31 jan 2015

Joling tegen Voorhuis in strijd om WK-ticket

Marije Joling neemt het zondag in de strijd om een ticket voor het ISU WK Allround op de 3000 meter bij de ISU World Cup in Hamar op tegen landgenote Jorien Voorhuis.

Foto : Sander Chamid

De twee Nederlandse rijdsters treffen elkaar in de zesde van acht ritten. Carlijn Achtereekte, die ook meedingt naar het ticket voor het toernooi in Calgary, is de eerste Nederlandse die het Noorse ijs betreedt.

In de vierde race treft ze de Duitse Bente Kraus. Diane Valkenburg treedt direct daarna met hetzelfde doel aan tegen Olga Graf uit Rusland. Ireen Wüst, die al zeker is van deelname aan het WK, sluit de drie kilometer af tegen Martina Sablikova.

Bergsma, De Vries en Olde Heuvel

De mannen krijgen een 1500 meter voor de kiezen. Jorrit Bergsma en Douwe de Vries, samen met Wouter olde Heuvel in de race om het derde startbewijs voor het WK, starten in de B-groep.

Bergsma rijdt daarin in de zevende rit tegen Fredrik van der Horst uit Noorwegen. Douwe de Vries treft de Canadees Stefan Waples in de negende race. Olde Heuvel mag zijn kunsten vertonen in de A-groep en doet dat ik de negende en voorlaatste rit tegen de Noor Sverre Lunde Pedersen.

Thomas Krol moet in rit zes af zien te rekenen met Zbigniew Brodka uit Polen, terwijl Kjeld Nuis in de slotrit op Brodka’s landgenoot Jan Szymanski stuit.

Lees alles over de ISU World Cup in Hamar op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan