Tickets
Shop
Nieuws 30 jan 2015

Drievoudige beenbreuk Mats Stoltenborg

De glijpartij van Mats Stoltenborg aan de Weissensee blijkt heel vervelende gevolgen te hebben gehad. De rijder van Team Tjolk heeft bij nader onderzoek een drievoudige breuk opgelopen.

Foto : Neeke Smit

Stoltenborg gleed uit en blesseerde zich zodanig dat meteen al zeker was dat hij aan de Weissensee niet meer zou rijden. De Hoofddorper stond wel regelmatig langs de kant, waardoor het kwetsuur leek mee te vallen.

Trainer Jillert Anema, tevens fysiotherapeut, vertrouwde het echter niet en stuurde Stoltenborg met Arjan Stroetinga mee terug naar Nederland. Daar werden opnieuw foto’s gemaakt. De uitkomst was heftig: Stoltenborg blijkt op drie plaatsen in zijn onderbeen een breuk te hebben opgelopen.

’’Ik hoorde echt met ongeloof aan dat mijn enkel op drie plaatsen is gebroken’’, laat Stoltenborg weten. ’’De komende weken lig ik dus gewoon met mijn been omhoog in het gips. Het seizoen zit er voor mij zeker op.’’ De Tjolk-rijder, dit jaar goed voor één zege in de KPN Marathon Cup, doet nog wel een belofte. ’’Volgend jaar zal ik het peloton weer het vuur na aan de schenen leggen.’’


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan