Tickets
Shop
Nieuws 31 jan 2015

Bergsma: 'Dit moet genoeg zijn voor WK-ticket'

Jorrit Bergsma kan zichzelf zondag in Hamar een mooi cadeau geven voor zijn 29e verjaardag. De Friese stayer heeft het derde en laatste ticket voor het WK Allround in maart in Calgary voor het grijpen.

Foto : Sander Chamid

Met zijn winnende race op de 5000 meter (6.17,89) heeft hij voor de afsluitende 1500 meter een flinke buffer in het fictieve klassement opgebouwd ten opzichte van zijn concurrenten Douwe de Vries (op 1,55 seconden) en Wouter olde Heuvel (2,34).

"Dit moet genoeg zijn, maar ik ben nog nergens zeker van. Kijk, op de vijf en tien kilometer heb ik een goede basis. De 1500 is voor mij echter een heel nieuw terrein. Ik moet gewoon een goede rit rijden, zoals ik bijvoorbeeld deed op de NK Allround'', zo doelde Bergsma bij de NOS op zijn vierde plaats in 1.48,25.

Olde Heuvel zegevierde destijds in Thialf in 1.46,39. "Hij is hier niet helemaal fit, geloof ik. Ik neem aan dat Wouter zijn achterstand op mij ook daarom niet meer gaat goedmaken", spreekt Bergsma zijn geloof in een goede afloop uit.

Behalve de medaille voor zijn World Cup-zege nam Bergsma in Hamar ook de Oscar Mathisen-trofee, ofwel de ‘schaats-Oscar’, in ontvangst. De Fries kreeg de prestigieuze award voor zijn gouden tien kilometer bij de Olympische Spelen van Sotsji.

Lees alles over de ISU World Cup in Hamar op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan