Tickets
Webshop
arrow copy Terug naar nieuwsoverzicht
Liveblog

Liveblog KPN NK Allround & Sprint


Na de eerste dag van het NK Sprint gaat Ronald Mulder aan de leiding, gevolgd door Jan Smeekens en Hein Otterspeer.
Zondag valt de beslissing. De winnaar mag zich niet alleen Nederland kampioen sprint noemen, maar verdient ook een ticket voor het WK sprint in Calgary,


Hein Otterspeer heeft eindelijk weer eens van zich doen spreken! De sprinter van Lotto-Jumbo wint de 1000 meter op het NK sprint. Hij is ruim sneller dan de rest van het veld, Ronald Mulder wordt tweede en staat daarmee aan de leiding in het klassement. Jan Smeekens staat daarin tweede, Otterspeer derde.


Patrick Roest snelt in de laatste rit naar 1.46,36 en wint daarmee de 1500 meter!! Jan Blokhuijsen finisht bijna 1,5 seconden later in 1.47,80. Hij wordt daarmee wel tweede op de afstand, maar moet zijn leiding in het klassement afgeven aan Roest, en zakt naar plaats twee. Marcel Bosker wordt derde op de schaatsmijl, en stijgt naar plaats drie in het klassement!

Klik hier voor de volledige uitslagen, startlijsten en meer!

Foto : Sander Chamid


Marcel Bosker wint zijn rit en neemt met 1.48,02 de leiding op de 1500 meter over van Wesly Dijs. Huizinga snelt naar een nieuw persoonlijk record van 1.51,56!

Nu in de laatste rit: Jan Blokhuijsen vs Patrick Roest!


Jos de Vos wint rit zeven en staat voorlopig tweede. Thomas Geerdinck finisht in een nieuw persoonlijk record van 1.51,31. 

Nu in de baan, de nummer vier en vijf van het klassement: Marcel Bosker vs Chris Huizinga. 


Willem Hoolwerf wint zijn race van Lex Dijkstra en rijdt in 1.50,30 naar de voorlopig tweede plaats. Dijkstra klokt met 1.51,55 een nieuw persoonlijk record! 


Wesly Dijs wint rit vijf van Arjan Stroetinga en gaat met 1.49,31 nu aan de leiding op de 1500 meter. Stroetinga noteert 1.51,46 en staat daarmee voorlopig tweede. Kooiman zakt naar plaats drie. 

 


De heren zijn van start! Na twee ritten gaat Erik Jan Kooiman aan de leiding in een tijd van 1.51,75, en dat is een nieuw persoonlijk record! 

Foto : Sander Chamid


Dweilpauze! en daarna de hoogste tijd voor de heren om het ijs op te gaan voor hun 1500 meter. Na de 500 meter en vijf kilometer van vrijdag gaat Jan Blokhuijsen aan de leiding in het klassement. Patrick Roest (+1.31) en Koen Verweij (+3.24) volgen op plaats twee en drie. 

Met de afmelding van Koen Verweij stevent de nummer vier, Marcel Bosker (+3.45) dus ook af op een podiumplaats. En laten we niet vergeten dat er ook nog een WK-ticket te verkrijgen is! Naas Sven Kramer heeft Jan Blokhuijsen door zijn tweede plaats op het EK Allround al een ticket in de pocket. De strijd om het laatste WK-plek lijkt dus te gaan tussen jonge honden Roest en Bosker.

Klik hier voor de volledige startlijst, inclusief de onderlinge verschillen op de 1500 meter!


Marije Joling wint de rit in 1.58,48 en wordt daarmee tweede. Ze en behoudt daarmee ook haar voorsprong op Linda de Vries in het klassement, die met 1.58,70 vijfde wordt. 

Yvonne Nauta wint de 1500 meter, plaats drie is voor Annouk van der Weijden.

Klik hier voor de volledige uitslag, het klassement en meer. 

Group 2