Tickets
Webshop

NK Baan/Weg

Heerenveen/Wolvega
02 juni 2017 - 04 juni 2017

PROGRAMMA

Programma (onder voorbehoud)

Vrijdag 2 juni (start 12.00 uur)

300 meter (kadetten, junioren B, junioren A, senioren)
1000 meter (junioren B, junioren A, senioren)
Puntenkoers 3 km (kadetten)
Puntenkoers 5 km (junioren B)
Afvalkoers 15 km (junioren A, senioren)

Zaterdag 3 juni (start 11.00 uur)
500 meter (kadetten, junioren B, junioren A, senioren)
Afvalkoers 5 km (kadetten)
Afvalkoers 10 km (junioren B)
Punten/Afvalkoers 10 km (junioren A, senioren)

Zondag 4 juni (start 11.00 uur)
1 lap (kadetten, junioren B, junioren A, senioren)
Puntenkoers 5 km (kadetten)
Puntenkoers 10 km (junioren B, junioren A, senioren)
ALGEMEEN

Op 2, 3 en 4 juni organiseren Sportstad Heerenveen en IJs- en Skeelerclub Lindenoord Wolvega het KNSB NK inline-skaten. Het belooft een spectaculair sportevenement te worden waarbij iedereen met deze sport kan kennismaken. Inline-skaten is wereldwijd gezien een grote sport. Groter dan bijvoorbeeld het schaatsen.

Het inline-skatecentrum van Sportstad Heerenveen is in september 2016 opgeleverd en daarmee de eerste overdekte piste in Nederland. Hier vinden op 2 en 3 juni alle baanwedstrijden plaats. Op 4 juni staat het NK-weg op de planning bij IJs- en Skeelerclub Lindenoord in Wolvega. Lindenoord is de grootste ijs- en skeelerclub binnen het gewest Friesland van de KNSB. De 400 meter baan in Wolvega is in 1992 aangelegd en was de eerste 400 meter skeelerbaan in Noord-Nederland. Andere maatschappelijke organisaties maken ook gebruik van de accommodatie.

Tijdens het NK kunnen toeschouwers gratis kijken naar de wedstrijden van de topsporters.

Locatie

Heerenveen/Wolvega