Tickets
Shop

Skeelertoertocht Tussen de Scheldes

za 12 mei - za 12 mei
Marker Krabbendijke (ZL)

Zoals elk jaar organiseert IJs- en Skeelervereniging Krabbendijke deze skeelertoertocht door het Zeeuwse landschap met zijn prachtige fruitboomgaarden en uitgestrekte polders. Tevens voert het parcours langs het Kanaal door Zuid-Beveland, de vissershaven van Yerseke (bekend van de mosselen en oesters) en Oosterschelde.

Skeelertoertocht 'Tussen de Scheldes' is een gesloten peletonstocht van 116 kilometer, voor de gevorderde skeeleraar, met een gemiddelde snelheid van ongeveer 21 kilometer per uur. 

Daarnaast is er een kidstoer c.q. minder gevorderden tour. Deze is geheel uitgepijld en is 6 kilometer lang. Deze ronde kan meerdere keren gereden worden. 

Dit evenement is zowel voor de beginnende als de gevorderde skeeleraar een leuke uitdaging. Volwassenen, maar zeker ook jongeren, zijn van harte welkom!

Start
116 kilometer peletonstocht: 09.30 uur. 
6 kilometer recreatieve tocht: 13.00 uur. 

Route
De route kan alvast bekeken worden, klik hier. Let op: als er werkzaamheden zijn ten tijde van de toertocht word de route voorzien van een omleiding. 

EHBO aanwezig
Kleed- en douchegelegenheid aanwezig.

Natuurlijk worden de deelnemers goed verzorgd tijdens de tocht. Bij iedere stop:
- Toilet gelegenheid
- Fruit, broodje en Mars o.i.d.
- Water en water met siroop (mogelijkheid om de bidon te vullen)
- Deelnamekosten van de 116 kilometer tocht inclusief daglicentie (i.v.m. verzekering)

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen met EHBO, verkeer- en motorbegeleiding is deelname voor de tocht en spelmiddag op eigen risico, en is een HELM VERPLICHT! en worden beschermingsmiddelen dringend geadviseerd. Indien mogelijk eigen helm gebruiken. Beschik je niet over een helm dan is het ook mogelijk om een helm te huren zolang de voorraad strekt. De deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels.

Extra activiteiten
Voor de jeugd tot 15 jaar organiseren we vanaf 13.00 uur diverse super leuke spellen op skeelers op het skeelerterrein! Dit zullen leuke, uitdagende en misschien wat spetterende spelletjes zijn die gaan om behendigheid, snelheid of evenwicht

Klik hier voor meer informatie.

Dit evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. Deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen.


Programma

Op zaterdag 12 mei 2018 organiseert IJs- & Skeelervereniging Krabbendijke een pelotons-skeelertoertocht van 116 km en recreatieve tocht voor kinderen & beginners van 6km. De start is vanaf ijs- en skeelerterrein aan de Nieulandestraat 39c te Krabbendijke. De peletonstocht (116km) gaat door het schitterende Zeeuwse landschap “Tussen de Scheldes”. De tocht gaat langs mooie plaatsen en door mooie polderwegen via de Oesterdam richting Tholen, over de Philipsdam naar Schouwen Duiveland en via de Zeelandbrug terug naar Zuid Beveland. Tijdens de gehele route is er begeleiding en wordt voor eten en drinken gezorgd en er zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, 3 of 4 keer een stop worden gehouden op een mooie plek in onze prachtige provincie. (start om 09.30uur)

De recreatieve tocht van 6km start om 13.00uur

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website en onze facebook pagina. Voorinschrijving is  mogelijk via onze website of op zaterdag 12 mei in ons clubgebouw



Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}