Tickets
Shop
Nieuws

Jullie vragen voor Team LottoNL-Jumbo

Dinsdag 17 oktober 2017 presenteerde Team LottoNL-Jumbo de ploeg. Voor de pers is dit de gelegenheid om de rijders wat vragen te stellen voor de start van het nieuwe seizoen. En dit keer mochten jullie ook vragen verzinnen! Wij kozen er een aantal uit.

Foto : Neeke Smit

Bij een ploegpresentatie wordt er altijd eerst een praatje gehouden met het hele team. Daar stelden wij al een paar vragen aan de rijders van LottoNL-Jumbo.

Hoe belangrijk is de sfeer voor jullie?
Sven Kramer: "Sfeer is een belangrijke factor voor succes, als je geen lol hebt in je werk en er is geen chemie in het team dan wordt het een lang seizoen voor iedereen."

Je ziet er nog goed uit voor je leeftijd. Hoe houd je het zo lang vol, ben je zuinig op je lichaam?
Douwe de Vries: "Ik ben zuinig op mijn lichaam en let veel op blessure preventie."

Doe je mee met het NK Afstanden? Dit vroeg Julia Tervoort (9) zich ook af.
Yvonne Nauta: "Ik doe niet mee met het NK, er moet veel gebeuren om het oude niveau weer te halen."

Je werd vorig jaar wereldkampioen van de junioren, nu kom je terecht in een team met allemaal mannen, hoe is dat?
Chris Huizinga: "Dat is even wennen door al die hardheid, de eerste weken zijn heel zwaar."

Na het algemene deel is er tijd om de schaatsers ook apart te spreken. Wij hebben gekletst met Sanneke de Neeling en Carlijn Achtereekte.

Hebben jullie nog bepaalde rituelen voor de wedstrijd? - Mare Rieff (11)
Sanneke en Carlijn: "Op de minuut plannen we alles in voor de wedstrijd."
Carlijn: "Voordat ik het ijs op ga, luister ik lekker een muziekje en blijf ik even helemaal bij mezelf om de spanning te laten gaan."
Sanneke: "Als ik met de auto naar de wedstrijd ga, wil ik wel leuke muziek op hebben en geen reclame horen, dus als ik wegga met de auto zorg ik ervoor dat ik niet tijdens de reclame ga rijden. Ik ga liever vijf minuten eerder weg dan vijf minuten later…"

Hebben jullie elke keer hetzelfde pak en schaatsen aan? - Styn Westra (10)
Sanneke: "Ik gebruik altijd één pak voor de wedstrijd en ik rij altijd op dezelfde schaatsen."
Carlijn: "Als één pak goed zit dan draag ik elke wedstrijd hetzelfde pak, ook al hebben we meerdere pakken voor de verschillende afstanden. Iedereen heeft reserve spullen, maar het liefst kom je daar niet aan."

Is er een keer iets geks gebeurd met jullie pakken? - Mare Rieff (11)
Sanneke: "Mijn pak kwam een keer groen uit de wasmachine, terwijl deze oranje moest zijn! De pakken zijn super duur, dus toen moest ik de man van de pakken opbellen om te vertellen dat er misschien wel schimmel op het pak zat. Gelukkig was het geen schimmel maar kleurverloop op het pak door verschillende kleuren."
Carlijn: "Met een World Cup had ik een nieuw pak, toen ik die aantrok, ging ik met twee handen dwars door het pak heen."

Hebben jullie sporthelden? - Elon
Sanneke zegt lachend: "Sven Kramer!" Ze vertelt verder: "Surfer Dorian van Rijselberghe vind ik erg grappig en is op Instagram en andere social media erg leuk om te volgen door de verhalen die hij hierop plaatst."
Carlijn: "Turner Epke Zonderland is mijn sportheld, het is een kunst om op zo'n hoog niveau te presteren en daarbij alle oefeningen en bewegingen in het hoofd te hebben."

Welke sport had je gedaan als je niet had geschaatst? - Styn Westra (10)
Sanneke: "Vroeger heb ik geklommen, als ik niet meer zou gaan schaatsen zou ik gaan klimmen aangezien dit ook een olympische sport wordt."
Carlijn: "Ik heb wedstrijden gewielrend, ergens droom ik van een wielercarrière maar dat gaat niet samen met schaatsen."

Degene die de leukste vragen heeft bedacht, en mee mag naar de KPN NK Afstanden in Thialf, wordt maandag 23 oktober bekend gemaakt.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan