Schaatsen is voor alle leeftijden. Daarom organiseren de KNSB, KPN, War Child en Flevonice voor de tweede keer de Alternatieve Elfstedentocht Kids. Alle kinderen tussen de 5-12 jaar kunnen op zondag 15 januari op de 3 kilometer ijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen gratis meedoen met de stempeltocht. Klûnen, schaatsen en zoveel mogelijk stempels verzamelen. Op deze ochtend is de ijsbaan speciaal geopend voor kinderen.

Tijdens de Alternatieve Elfstedentocht Kids gaan de deelnemers rondjes schaatsen en verzamelen ze binnen anderhalf uur zoveel mogelijk stempels op hun stempelkaart. Na de finish ontvangen de deelnemers een certificaat met daarop hun prestatie. Nog niet moe geschaatst? Je kunt ook nog meedoen aan een mini shorttrack wedstrijd en kaarten winnen voor het KPN WK shorttrack, dat dit jaar in Ahoy Rotterdam gehouden wordt!

Net als afgelopen jaar zal het televisieprogramma Zappsport deze winter aandacht besteden aan de schaatssport. Zappsport volgt vijf kinderen die onder leiding van oud-topschaatser Jochem Uytdehaage de basis leren van het schaatsen.Het lesprogramma wordt afgesloten met deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht Kids op Flevonice op 15 januari. Naomi van As is als presentator van Zappsport aanwezig.

Meedoen aan de Elfstedentocht4Kids is ​gratis​! Maar we willen wat terug doen voor kinderen die opgroeien in oorlog. Deelnemers kunnen oorlogskinderen helpen door mee te doen aan de schaatsactie voor War Child en 11 euro in te zamelen of te doneren. Door mee te doen aan de schaatsactie voor War Child krijgt ieder kind naast gratis toegang tot de ijsbaan op 15 januari, een lidmaatschap van de War Child Kidsclub en een goodiebag van America Today.

Ga snel naar www.flevonice.nl/kids om je aan te melden voor de Alternatieve Elfstedentocht Kids.